mandag den 6. august 2012

Hvordan opretter man forbindelse til sin NAS fra sin computer?


I dette indlæg vil jeg fortælle hvordan man opretter forbindelse til sin NAS fra sin computer således at alle dine shares er tilgængelige når du åbner "Denne computer". Har du endnu ikke oprettet et en shared folder på din NAS er der her en guide til hvordan du går dette på din Synology NAS. Jeg har selv en Synology NAS og en Windows 7 computer, men princippet bør være det samme for andre systemer også...

1) åbn "Denne computer". Og klik på "Map network drive" (eller på dansk: "Tilføj netværksdrev") i toppen af vinduet. 

2) I det vindue der fremkommer skal du hvilket drev-bogstav dit share skal have på computeren, og netværksstien til din NAS. Bemærk at drevbogstavet behøves ikke være det samme for alle de computere der skal tilgå NAS'en, men det vil formentlig være nemmere at strukturere det sådan så jeres Photos-share har samme drevbogstav på alle computere. Da min Synology hedder "DiskStation" på mit netværk (har du ikke ændret noget på din Synology går din det højst sandsynlig også) indtaster jeg følgende: "\\DiskStation\Name_of_share" (skal indtastes uden "). Du skal erstatte "Name_of_share" med det navn du har givet din share (Har du endnu ikke oprettet et share kan du følge denne guide). Ønsker du fx. at tilføjet et share ved navn "Photos" erstatter du simpelthen "Name_of_share" med "Photos" i stil med nedenstående billede:


Det er vigtigt at sætte flueben i "Reconnect at logon" da din computer således vil huske brugernavn og password så du nemmere kan tilgå filerne på din NAS. Når du er færdig klik på "Finish". NOTE: Du kan i stedet for at skrive stien manuelt trykke på "Browse..." og så selv manourerer til den share du ønsker at tilføje.

3) Du skal nu blot angive brugernavn og password for din bruger på NAS'en. Har ikke oprettet brugere kan du følge denne guide, og ellers kan du blot anvende administrators login (der er altid en administrator), hvis du ikke ønsker at oprette flere brugere.

Herefter har du tilføjet et share til din computer som vil fremstå som et drev i "Denne computer". Du kan gentagen på processen med alle de shares du har oprettet/ønsker at tilføje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar