søndag den 5. august 2012

Hvordan opretter man brugere på Synology NAS?



I dette indlæg vil jeg fortælle hvordan du opretter brugere på din synology NAS (firmwaren er "Synology DSM3.2", men fremgangsmåden bør være tilsvarende på andre versioner). Først skal du logge ind på din NAS som administrator...

Derefter opretter du en bruger på følgende måde:

1) Tryk på den lille pil i øverste højre hjørne og vælg herefter "Control Panel" i den menu der fremkommer:

2) I den menu der fremkommer vælges "User" i den øverste linje. 

3) I det vindue der fremkommer skal du som minimum indtaste et brugernavn (Det er højst sandsynligvis også en god idé at angive et password). Tryk på "Next" når du er færdig.

4) Herefter skal du vælge om du ønsker at denne nye bruger skal være "administrator" eller bare "bruger". Sæt hak i "bruger", og tryk på "Next" når du er færdig.

5) Herefter kan du tildele brugeren rettigheder til de shares du har oprettet. Har du ikke oprette nogle shares kan du læse hvordan du gør dette her [LINK]. Alternativt kan du altid sætte/ændre brugerrettigheder senere. Tryk på "Next" når du er færdig.

6) Nu kan du vælge om brugeren skal have pladsrestriktioner (og i så fald hvor meget). Angiver du ikke noget vil brugeren ikke have pladsrestriktioner. Tryk på "Next" når du er færdig.

7) Hvis du har benyttet dig af Synologys mere advancerede funktioner, vil du kunne give brugeren adgang til disse hvis dette ønskes. Har du ikke opsat disse funktioner så er dette trin ikke relevant for dig.

8) Afslutningsvis vil der fremkomme en oversigt hvor du kan kontrollere at alle indstillinger er korrekt. Er dette tilfældet så tryk "Apply" for at opretter brugeren.

Du har nu oprettet en ny bruger og kan gentage processen indtil det ønskede antal brugere er oprettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar